Szűcs Sándor művei


sanyesz-2015Kicsit talán túlzó ez a cím, pedig nincs mögötte semmiféle fellengzősség, csak egyszerűen nem jutott eszembe más összegző kifejezés. Mindenesetre ha már oly sok kutatást, munkát, munkaórát beletettem ezeknek a tanulmányoknak, könyveknek a megírásába, sajnálnám, ha csak egyszerűen eltűnnének egy számítógép merevlemezének eldugott mappájában. Megosztom itt, remélve, hogy talán tudok általuk is átadni némi inspirációt, útmutatást, morzsányi tárgyi tudást. Olvassátok, használjátok – ha pedig valamiben tévedtem volna, a gondolataim elavultak lennének, azt nézzétek el nekem. Legyen segítségetekre, hasznotokra, áldássá számotokra mindaz, ami szerény tudásomból s tehetségemből telt.

A képzési anyagaink keretében megírt könyveim, a Magyarázó Bibliafordítás, a Theologion bibliaiskola valamint a Lelki diéta anyagai nem itt, hanem a saját menüpontjaik alatt érhetők el.

A LETÖLTÉSI LINKEK BELÉPÉS UTÁN ÉRHETŐK EL!

Teológiai tanulmányok

ESZTER KÖNYVE – IZAGÓGIKAI TANULMÁNY
Ez egy ószövetségi házidolgozatként indult anno még a teológián. Néhány oldal elég lett volna, de annyira belemelegedtem a tudományos munkába, hogy csak 50 oldal után eszméltem rá, hogy talán túllőttem a célon (62 lett a vége). Mindenesetre akár diplomamunkának is beillett volna, ahogy akkor mondták, s ha pótolnám a hiányzó fejezetet, talán egy önálló könyv is kerekedhetne belőle.

JELENÉSEK KÖNYVE – IZAGÓGIKAI TANULMÁNY
A fenti történet megismétlődése. Akkoriban szerettem “tudóskodni”, magával ragadott a kutatás.

A 23. ZSOLTÁR EXEGETIKAI ELEMZÉSE

A FELTÉTELES MÓD HASZNÁLATA AZ ÓGÖRÖG NYELVBEN

AZ EGYHÁZ PRÓFÉTAI KÜLDETÉSE

Megjelent könyvek

500 PRÉDIKÁCIÓ VÁZLATA
Egy nyár alatt elolvastam és kijegyzeteltem úgy 12.000 igehirdetést – volt benne minden korból, felekezetből, témából. Ebből ötszázat feldolgoztam és könyvbe gyűjtöttem, hogy segítse az igehirdető kollégák felkészülését, impulzusokat, prédikációs irányokat adjon nekik.

TOP40 IFJÚSÁGI ÓRAVÁZLAT
A YFC-vel töltött emlékezetes évek egyik kézzelfogható eredménye lett ez a könyv.

TOVÁBB TANÍTHATÓ TANÍTÁSOK
Válogatás a tematikus igehirdetéseimből, amelyek nagyrészt a Miskolci Baptista Gyülekezetben hangzottak el 2000-2004 között. A könyv anyaga az Igehirdetések szekcióban érhető el.
500 prédikáció vázlata TOP40 ifjúsági óravázlatTovább tanítható tanítások

További írások

AZ ÉLET TISZTELETE – BIOETIKAI TANULMÁNY
Ez volt talán az első komolyabb tanulmányom, 21 évesen, a megtérésem után egy évvel. Emlékszem, mekkora hévvel szívtam magamba mindent, ami a Bibliával és a teológiával kapcsolatos volt. Persze mára valószínűleg sok gondolat idejétmúlttá vált, bár ki tudja… (1996.)

AKI GONDOLKODIK, ANNAK HINNIE KELL!
Filozófiai tanulmány Arisztotelész istenérveiről. Mivel jómagam addigra már több ezer könyvet olvastam el, és amúgy is eléggé filozofikus alkat vagyok, ez sokat segített a gondolataim letisztázásában. (1997.)

A CSÖND ÜZENETE
Gondolatok az életről – kicsit filozófiai, kicsit teológiai elmélkedések. (2000.)

CSAPATÉPÍTÉS
A kiemelkedő csapatmunka összetevői keresztény szemmel