1 prédikáció = 500 örökbefogadás

Rick Warren vasárnap az árvákról és az örökbefogadásról prédikált. Az eredmény: 500 saddlebeck-i család döntött arról, hogy örökbe fogadnak egy árvát. – Nem semmi!!! Lehet kritizálni az amerikai kereszténységet, de azért van, amit tanulhatunk tőlük!


3 hozzászólás

  1. A Saddleback eddig se volt kispályás, de szerintem amióta Warren mondta Obama beiktatási imáját, ezzel nem kicsit felborzolva a fundamentalista-republikánus közeget, valamint amióta összefogtak a (párszor már leliberálisozott) Relevant Magazine stábjával a Reject Apathy programban, azóta kicsit nagyobb figyelem kíséri őket. És ha ezt jól veszik, az Rick Warren és a közösség közös érdeme.

    Amúgy csak egy kérdés: neked jön a nyomtatott Relevant? Ha igen, te is valami Mailamericas-Hungary feladótól kapod meg? Az utóbbi kettő nekem így jött meg, nem közvetlenül a kiadótól. Van már valami helyi elosztó, vagy mi? O.o

  2. beciXcore:
    Nem jár nekünk a nyomtatott Relevant, “csak” egyike annak a kb. 100 nemzetközi forrásnak, akiknek használhatjuk és publikálhatjuk az anyagait. A szerkesztőséggel van kapcsolatunk, és csak elektronikus úton.

  3. Én egy ideje már “szolgálok” egy lakásotthonban. Amerikaiak rendszeresen jönnek segíteni nekünk, és közülük többen is örökbe fogadtak kicsiket. Volt olyan család, aki a saját 2-3 gyereke mellé még adoptált 2-3 másikat. És voltak már magyarok is, akik adoptáltak. Csak sajnos ez nem ilyen egyszerű a dolog… De a példa mindenképp követendő annak, aki megteheti.

Ne hagyd szó nélkül Te sem!